Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka i smaczna przekąska na Andrzejki lub inne imprezy .
Odsłon: 3143
Smaczna i prosta sałatka do pracy lub inną okazję.
Odsłon: 1848
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 494
Oto mniej znana zupa Wielkoposki. Zupa zwana - Wendka. Głownym składnikiem j...
Odsłon: 50
Szybka i smaczna przekąska na Andrzejki lub inne imprezy .
Odsłon: 3143
Smaczna i prosta sałatka do pracy lub inną okazję.
Odsłon: 1848
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 494
Oto mniej znana zupa Wielkoposki. Zupa zwana - Wendka. Głownym składnikiem j...
Odsłon: 50
Składniki
· Jabłka obrać i pokroić w kostkę. · Jajka utrzeć z cukrem i dodawać po trochu mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i sodą oraz olej. Dokładnie wymieszać. Wlać sok z cytryny i zapach. · Wsypać orzechy, rodzynki, jabłka i delikatnie wymieszać, najlepiej łyżka, gdyż masa zrobi się dość gęsta. · Ciasto przełożyć do podłużnej blaszki i piec w temp. 180 stopni C przez około 50 minut. Ciasto przed wyjęciem należy sprawdzić patyczkiem, czy w środku jest upieczone. SMACZNEGO !!!