Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Województwo lubuskie słynie z wielu specjałów, m.in. z rozgrzewającego żuru z...
Odsłon: 96
Ten przepis na pączki, które nie chłoną tłuszczu, jest bardzo prosty w przygo...
Odsłon: 2740
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 785
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 1005
Województwo lubuskie słynie z wielu specjałów, m.in. z rozgrzewającego żuru z...
Odsłon: 96
Ten przepis na pączki, które nie chłoną tłuszczu, jest bardzo prosty w przygo...
Odsłon: 2740
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 785
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 1005
Składniki
· Jabłka obrać i pokroić w kostkę. · Jajka utrzeć z cukrem i dodawać po trochu mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i sodą oraz olej. Dokładnie wymieszać. Wlać sok z cytryny i zapach. · Wsypać orzechy, rodzynki, jabłka i delikatnie wymieszać, najlepiej łyżka, gdyż masa zrobi się dość gęsta. · Ciasto przełożyć do podłużnej blaszki i piec w temp. 180 stopni C przez około 50 minut. Ciasto przed wyjęciem należy sprawdzić patyczkiem, czy w środku jest upieczone. SMACZNEGO !!!