Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na to ciasto, mam od znajomej z grupy kulinarnej. Podaję dalej, bo jest bardzo smaczne i proste w wykonaniu. Sprawdźcie sami :)
Kotlety w waflach to oryginalny i smaczny pomysł na obiad, który zaskoczy zar...
Odsłon: 928
Kotlety faszerowane szynką i serem to klasyczny przepis, który zachwyca swoim...
Odsłon: 4063
Idealne weekendowe śniadanie - grillowana chałka z ricottą, chrupiącymi karme...
Odsłon: 83
Zapiekanka z makaronu spaghetti z dużą ilością sera i wędzonej szynki to dani...
Odsłon: 8066
Włoskie kluseczki ziemniaczane z dynią i pesto z suszonych pomidorów, zapieka...
Odsłon: 835
Kotlety w waflach to oryginalny i smaczny pomysł na obiad, który zaskoczy zar...
Odsłon: 928
Kotlety faszerowane szynką i serem to klasyczny przepis, który zachwyca swoim...
Odsłon: 4063
Idealne weekendowe śniadanie - grillowana chałka z ricottą, chrupiącymi karme...
Odsłon: 83
Zapiekanka z makaronu spaghetti z dużą ilością sera i wędzonej szynki to dani...
Odsłon: 8066
Włoskie kluseczki ziemniaczane z dynią i pesto z suszonych pomidorów, zapieka...
Odsłon: 835
Składniki
Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym. Dodać obie mąki, proszek do pieczenia i olej. Zmiksować. Jabłka umyć i pokroić w półplasterki. Można obrać ze skórki. Ja nie odbierałam. Ciasto przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Na wierzch powciskać plastry jabłek, jedno obok drugiego. Tak przygotowane ciasto, posypać cukrem i cynamonem.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i piec 40-45 minut. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.