Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne i słodkie ciasto rozpływa się w ustach!
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1355
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1820
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 301
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 615
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1355
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1820
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 301
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 615
Składniki
Biszkopt: Białka ubijamy na sztywno z cukrem, dodajemy żółtka, mąki i proszek do pieczenia. Lekko mieszamy, wykładamy na formę 25/36 i pieczemy w 180 stopniach do 30 minut. Ciasto makowo kokosowe: Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem. Dodajemy mak i kokos. Delikatnie mieszamy. Suszymy bezę od 1-3 godzin. Masa budyniowa: W niewielkiej ilości mleka mieszamy żółtka i mąkę ziemniaczaną. Pozostałe mleko zagotowujemy z cukrem i na gotujące wlewamy żółtka mieszamy gotując aż do zgęstnienia. Studzimy, a następnie ucieramy z masłem. Masa śnieżkowa: Śnieżkę przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Galaretkę rozpuszczamy w 1 szklance wody i gdy zacznie tężeć dodajemy do ubitej śnieżki. Na końcu wsypujemy rodzynki i delikatnie mieszamy łyżką. Jabłka obieramy, kroimy na nieduże ćwiartki dajemy do garnka zalewamy wodą tak aby je przykryło i gotujemy do momentu jak będą pół miękkie. Odcedzamy studzimy. Przełożenie ciasta: Biszkopt-połowa masy budyniowej- jabłka- reszta masy budyniowej- ciasto makowo- kokosowe-masa śnieżkowa