Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne,słodkie ciasto...
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 262
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1096
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 262
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1096
Składniki
Jabłka pokrojone w kostkę przesmażyć z cynamonem. Białka ubić na sztywną pianę,utrwalić cukrem.Dodać żółtka,olej,wodę,proszek do pieczenia,zapach i przesianą mąkę.Wlać 2/3 jasnego ciasta do formy(25x30).Do pozostałej części dodać kakao i zmiksować.Ciemną 1/3 część ciasta wylać nieregularnie na jasną i łyżką wyłożyć przesmażone jabłka.Wstawić do nagrzanego piekarnika(180).Piec 60-75 min.
Czasami muszę dodać troszkę więcej mąki (zależy od wielkości jaj)
SMACZNEGO