Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne,słodkie ciasto...
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 82
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 186
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 82
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 186
Składniki
Jabłka pokrojone w kostkę przesmażyć z cynamonem. Białka ubić na sztywną pianę,utrwalić cukrem.Dodać żółtka,olej,wodę,proszek do pieczenia,zapach i przesianą mąkę.Wlać 2/3 jasnego ciasta do formy(25x30).Do pozostałej części dodać kakao i zmiksować.Ciemną 1/3 część ciasta wylać nieregularnie na jasną i łyżką wyłożyć przesmażone jabłka.Wstawić do nagrzanego piekarnika(180).Piec 60-75 min.
Czasami muszę dodać troszkę więcej mąki (zależy od wielkości jaj)
SMACZNEGO