Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto dwukolorowe z jabłkami, bezą i polewą chałwową. Ciasto podpatrzyłam w net. ale zrobiłam po swojemu.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4785
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12961
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5750
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7299
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4785
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12961
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5750
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7299
Składniki
ciasto-Zmiksować masło z cukrem i żółtkami.Przesiać do tego mąkę z proszkiem i na wolnych obrotach miksera zmiksować. Białka ubić ze szczyptą soli i cukrem waniliowym. Delikatnie wkręcić do ciasta. Ciasto podzielić na dwie części. Do jednej przesiać kakao, wymieszać i rozsmarować na blaszkę 30x40 cm. wyłożonej papierem do pieczenia.
beza-Białka ubić ze szczyptą soli i pudrem. Delikatnie wmieszać,suchy budyń i kokos. Wyłożyć na surowe ciasto.
Jabłka obrać, zetrzeć na tarce jarzynowej. Odcisnąć, wymieszać z cukrem i cynamonem. Rozsypać na bezie.
ciasto jasne-Drugą część ciasta, rozrzedzić mlekiem i rozsmarować po jabłkach.
Piec 50-60 min. w 175 *.
polewa-Na wolnym ogniu, roztopić masło z pokruszoną chałwą.Rozrzedzić mlekiem i posmarować zimny placek. Posypać migdałami.