Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche ciasto z kawałkami jabłek i budyniem. Doskonały smakołyk do popołudniowej kawy.
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23017
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 917
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104814
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 400
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23017
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 917
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104814
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 400
Składniki
Mąkę wsypujemy do miski, dodajemy zimne masło pokrojone w kostkę, jajko oraz cukier puder. Wszystko razem zagniatamy. Gotowe ciasto zawijamy w folię spożywczą i wkładamy na około godzinę do lodówki.
Budyń gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Odstawiamy pod przykryciem do wystudzenia.
Jabłka obieramy ze skórki, kroimy na małe kawałki. Posypujemy cynamonem.
Tortownicę smarujemy masłem, następnie oprószamy odrobiną bułki tartej, tak aby pokryła równo spód i brzegi naszej formy.
Kruche ciasto wyciągamy z lodówki, rozwałkowujemy i wykładamy nim spód i brzegi formy. Ciasto nakłuwamy widelcem i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 15 minut. Po tym czasie wyciągamy ciasto, na wierzch wylewamy gotowy, przestudzony budyń oraz pokrojone owoce. Całość pieczemy przez około 30 minut. Upieczone ciasto dekorujemy cynamonem.