Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche ciasto z kawałkami jabłek i budyniem. Doskonały smakołyk do popołudniowej kawy.
Piersi kacze przygotowane na niedzielny obiad. Piersi wyszły smaczne, mięsko...
Odsłon: 213
Przepis dnia
Topinambur nadaje tej kremowej zupie lekko słodkiego, orzechowego smaku, pod...
Odsłon: 295
Piersi kacze przygotowane na niedzielny obiad. Piersi wyszły smaczne, mięsko...
Odsłon: 213
Przepis dnia
Topinambur nadaje tej kremowej zupie lekko słodkiego, orzechowego smaku, pod...
Odsłon: 295
Składniki
Mąkę wsypujemy do miski, dodajemy zimne masło pokrojone w kostkę, jajko oraz cukier puder. Wszystko razem zagniatamy. Gotowe ciasto zawijamy w folię spożywczą i wkładamy na około godzinę do lodówki.
Budyń gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Odstawiamy pod przykryciem do wystudzenia.
Jabłka obieramy ze skórki, kroimy na małe kawałki. Posypujemy cynamonem.
Tortownicę smarujemy masłem, następnie oprószamy odrobiną bułki tartej, tak aby pokryła równo spód i brzegi naszej formy.
Kruche ciasto wyciągamy z lodówki, rozwałkowujemy i wykładamy nim spód i brzegi formy. Ciasto nakłuwamy widelcem i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 15 minut. Po tym czasie wyciągamy ciasto, na wierzch wylewamy gotowy, przestudzony budyń oraz pokrojone owoce. Całość pieczemy przez około 30 minut. Upieczone ciasto dekorujemy cynamonem.