Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybkie proste i bardzo dobre
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 53
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 79
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 53
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 79
Składniki
Z margaryny 5 żółtek cukru mąki i proszku wyrobić gładkie ciasto, podzielić na dwie części i do jednej dodać kakao jasne ciasto wyłożyć na blaszkę na to pokrojone w gruba kostkę lub ósemki jabłka.Z 5 białek i 1/2 szklanki cukru ubijamy pianę na koniec dodajemy kisiel,rozkładamy na jabłkach,na górę ciemne ciasto można pokruszyć lub nałożyć jak posypkę albo zetrzeć na tarce.Piec około 60 minut w 180 stopniach.Po upieczeniu można posypać cukrem pudrem. Życzę smacznego