Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybkie proste i bardzo dobre
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 969
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5548
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8702
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17901
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 969
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5548
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8702
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17901
Składniki
Z margaryny 5 żółtek cukru mąki i proszku wyrobić gładkie ciasto, podzielić na dwie części i do jednej dodać kakao jasne ciasto wyłożyć na blaszkę na to pokrojone w gruba kostkę lub ósemki jabłka.Z 5 białek i 1/2 szklanki cukru ubijamy pianę na koniec dodajemy kisiel,rozkładamy na jabłkach,na górę ciemne ciasto można pokruszyć lub nałożyć jak posypkę albo zetrzeć na tarce.Piec około 60 minut w 180 stopniach.Po upieczeniu można posypać cukrem pudrem. Życzę smacznego