Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jesienna klasyka - ucierane ciasto z jabłkami, orzechami i cynamonem, polane karmelową polewą - z masła, cukru i skondensowanego mleka
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1538
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231941
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5047
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1538
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231941
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5047
Składniki
Prostokątną formę do pieczenia ciasta wyłożyć papierem. Piekarnik nagrzać do 180 stopni W misce umieścić olej, cukier i jajka - miksować przez kilka minut. W drugiej misce wymieszać mąkę, cynamon, proszek i sodę - dodać do mokrych składników i zmiksować. Jabłka obrać, pokroić w kostkę, orzechy lekko posiekać, Dodać jabłka i orzechy do ciasta, wymieszać, wylać do formy do pieczenia. Wstawić do piekarnika, piec ok 50 minut. Wyjąć, odstawić do przestygnięcia.
Jak ciasto przestygnie przygotować polewę- w garnku rozpuścić masło, dodać cukier i mleko - gotować ok 2 minut, mieszając. Zestawić z ognia. Polewę rozprowadzić po powierzchni ciasta ( najlepiej za pomocą pędzelka), odstawić do całkowitego ostygnięcia.