Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto z jabłkami i orzechami to idealny wypiek na okres jesienny. Przygotujesz je nawet bez większych zdolności kuchennych!
Na dzisiejszy obiad proponuję filet z dorsza w sosie orzechowym. Dorsz jest b...
Odsłon: 54
Schab w pysznym sosie z zielonym pieprzem. Sos nie jest ostry, ale ma pieprzo...
Odsłon: 4353
Tradycyjne pączki, ale po mojemu :) Czyli kolorowe. Pączki są z dodatkiem mł...
Odsłon: 202
Na dzisiejszy obiad proponuję filet z dorsza w sosie orzechowym. Dorsz jest b...
Odsłon: 54
Schab w pysznym sosie z zielonym pieprzem. Sos nie jest ostry, ale ma pieprzo...
Odsłon: 4353
Tradycyjne pączki, ale po mojemu :) Czyli kolorowe. Pączki są z dodatkiem mł...
Odsłon: 202
Składniki
Jabłka obierz, pokrój w średniej wielkości kostkę. Oprósz cynamonem, zamieszaj.
Jajka ubij z cukrami na puszystą masę. Dolewaj mleko, cały czas miksując dalej. Partiami dodawaj olej. Kiedy składniki się połączą, przestań miksować.
W drugiej misce przesiej i wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia. Dodaj w kilku częściach do masy na ciasto, miksując na niskich obrotach. Wymieszaj do połączenia składników.
Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia umieść jabłka i posiekane orzechy włoskie. Zalej całość masą na ciasto. Włóż do rozgrzanego piekarnika do 180 stopni Celsjusza i piecz przez około 40 minut. Pod koniec najlepiej sprawdzić patyczkiem, czy ciasto jest już suche i upieczone.