Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 10-10-2023
Przepis na szybkie ciasto z jabłkami, które występuje pod wieloma nazwami, ale nieważne jak je nazywamy, ważne, że jest pyszne!
Forma 30 cm x 25 cm
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5265
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 831
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11681
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5048
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1293
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5265
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 831
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11681
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5048
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1293
Składniki
Całe jajka ubić z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Jabłka obraz ze skórki i pokroić w plasterki. Podzielić na dwie części - większą i mniejszą. Mąkę przesiać, dodać kakao, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, cynamon i wymieszać. Dodawać do ubitych jajek na przemian z olejem olejem, cały czas miksując. Wsypać większą część jabłek i wymieszać. Ciasto przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzchu ułożyć drugą część jabłek. Włożyć do piekarnika nagrzanego na 190ºC i piec ok. 45 minut. Po upieczeniu i ostudzeniu posypać cukrem pudrem.