Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 10-10-2023
Przepis na szybkie ciasto z jabłkami, które występuje pod wieloma nazwami, ale nieważne jak je nazywamy, ważne, że jest pyszne!
Forma 30 cm x 25 cm
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 156
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 563
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 109
Słodki melon oraz słona szynka parmeńska to ciekawe połączenie, które genialn...
Odsłon: 128
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 156
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 563
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 109
Słodki melon oraz słona szynka parmeńska to ciekawe połączenie, które genialn...
Odsłon: 128
Składniki
Całe jajka ubić z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Jabłka obraz ze skórki i pokroić w plasterki. Podzielić na dwie części - większą i mniejszą. Mąkę przesiać, dodać kakao, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, cynamon i wymieszać. Dodawać do ubitych jajek na przemian z olejem olejem, cały czas miksując. Wsypać większą część jabłek i wymieszać. Ciasto przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzchu ułożyć drugą część jabłek. Włożyć do piekarnika nagrzanego na 190ºC i piec ok. 45 minut. Po upieczeniu i ostudzeniu posypać cukrem pudrem.