Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 10-10-2023
Przepis na szybkie ciasto z jabłkami, które występuje pod wieloma nazwami, ale nieważne jak je nazywamy, ważne, że jest pyszne!
Forma 30 cm x 25 cm
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Składniki
Całe jajka ubić z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Jabłka obraz ze skórki i pokroić w plasterki. Podzielić na dwie części - większą i mniejszą. Mąkę przesiać, dodać kakao, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, cynamon i wymieszać. Dodawać do ubitych jajek na przemian z olejem olejem, cały czas miksując. Wsypać większą część jabłek i wymieszać. Ciasto przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzchu ułożyć drugą część jabłek. Włożyć do piekarnika nagrzanego na 190ºC i piec ok. 45 minut. Po upieczeniu i ostudzeniu posypać cukrem pudrem.