Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczne, mokre, świetne dla rzadko piekących, bez doświadczenia, zawsze wychodzi
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 947
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 790
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12516
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 947
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 790
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12516
Składniki
Miksujemy jaja z cukrem. Do powstałej masy dodajemy przesianą przez sito mąkę i proszek do pieczenia.
Wlewamy do formy nasmarowanej margaryną i obsypanej bułką tartą lub kaszą manną. Wkładamy pokrojone w ćwiartki jabłka.
Pieczemy w temp. 160 stopni przez ok 40 - 50 min. Po wystygnięciu dekorujemy cukrem pudrem. Smacznego.