Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne I proste w wykonaniu kruche ciasto polecam .
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16871
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 102
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 323
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 847
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 24024
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16871
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 102
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 323
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 847
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 24024
Składniki
Ciasto kruche zagniatam z 5 zóltek ,maki z proszkiem do pieczenia ,margaryny ,cukru i cukru wanilinowego ,zagniecione ciasto dzielę na 2 części większą i mniejsza ,większą częścią ciasta wykładam na dużą blachę wyłożoną papierem .
Masa białkowa ,białka ubijam z odrobiną soli stopniowo dodaję cukier 120 gr na koniec dodaję olej ,wiórki kokosowe i budynie i delikatnie łączę .
Masa jabłkowa ,jabłka ścieram na tarce o grubych oczkach dodaję 2 łyżki cukru ,cynamon i kisiel mieszam wszystko
Na ciasto wyłożone w blaszce daję masę jabłkową równam na nią daję bezę a na wierzch skubie pozostałe ciasto i piekę w n nagrzanym piekarniku w 200 stopniach 35 minut na środkowej półce bez termo obiegu t ale trzeba pilnować bo każdy piekarnik piecze inaczej życzę smacznego
Gorące ciasto po upieczeniu posypuję cukrem pudrem