Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pachnące ciasto z jabłkami z przyprawą do piernika.
Jest to pyszne ciasto na biszkopcie, z kremem z mlekiem w proszku i ryżem pre...
Odsłon: 405
Kurczak w sosie pomarańczowym to danie nawiązujące do kuchni orientalnej. Jes...
Odsłon: 2706
Bezowy deser cytrynowy wymaga nieco pracy i czasu poświęconego na pieczenie c...
Odsłon: 1901
Zapiekane ziemniaki z duszoną cebulą mogą być świetną alternatywą dla podobne...
Odsłon: 6680
Jest to pyszne ciasto na biszkopcie, z kremem z mlekiem w proszku i ryżem pre...
Odsłon: 405
Kurczak w sosie pomarańczowym to danie nawiązujące do kuchni orientalnej. Jes...
Odsłon: 2706
Bezowy deser cytrynowy wymaga nieco pracy i czasu poświęconego na pieczenie c...
Odsłon: 1901
Zapiekane ziemniaki z duszoną cebulą mogą być świetną alternatywą dla podobne...
Odsłon: 6680
Składniki
Przygotować tortownicę 20-22 cm. wyłożyć papierem i posmarować tłuszczem. Piekarnik nastawić na 180˚ C. Jabłka obrać pokroić w ósemki i wymieszać z przyprawą do piernika. Jeśli jabłka są bardzo kwaśne można dodać 2 łyżeczki cukru trzcinowego. Jaja ubić z miodem lub wybranym słodzidłem. Przesiać wybraną mąkę z proszkiem, cynamonem i kakao. Dodawać do ubitych jaj. Na koniec wlać olej i wymieszać na jednolite ciasto. Wylać do tortownicy. Na wierzch ciasta ułożyć wcześniej przygotowane jabłka. Piec do 50 minut. Po upieczeniu jabłka posmarować rozpuszczoną w garnuszku konfiturą morelową. Można użyć pomarańczowej lub po prostu posypać cukrem pudrem.