Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pachnące ciasto z jabłkami z przyprawą do piernika.
Proste danie w stylu włoskim -ulubiony makaron, mięso mielone, sos pomidorowy...
Odsłon: 167
Mają niesamowity smak i aromat. Lubię takie pierniczki bez żadnych dodatków w...
Odsłon: 54
Mięso z piersi kurczaka, do tego ziemniaki i sos pieczarkowy, to danie idealn...
Odsłon: 135
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 10699
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 135
Proste danie w stylu włoskim -ulubiony makaron, mięso mielone, sos pomidorowy...
Odsłon: 167
Mają niesamowity smak i aromat. Lubię takie pierniczki bez żadnych dodatków w...
Odsłon: 54
Mięso z piersi kurczaka, do tego ziemniaki i sos pieczarkowy, to danie idealn...
Odsłon: 135
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 10699
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 135
Składniki
Przygotować tortownicę 20-22 cm. wyłożyć papierem i posmarować tłuszczem. Piekarnik nastawić na 180˚ C. Jabłka obrać pokroić w ósemki i wymieszać z przyprawą do piernika. Jeśli jabłka są bardzo kwaśne można dodać 2 łyżeczki cukru trzcinowego. Jaja ubić z miodem lub wybranym słodzidłem. Przesiać wybraną mąkę z proszkiem, cynamonem i kakao. Dodawać do ubitych jaj. Na koniec wlać olej i wymieszać na jednolite ciasto. Wylać do tortownicy. Na wierzch ciasta ułożyć wcześniej przygotowane jabłka. Piec do 50 minut. Po upieczeniu jabłka posmarować rozpuszczoną w garnuszku konfiturą morelową. Można użyć pomarańczowej lub po prostu posypać cukrem pudrem.