Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniałe ciasto proste warstwy z kremem czekoladowym.
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 145
Na andrzejkowy wieczór postanowiłam po raz pierwszy w życiu przygotować steki...
Odsłon: 346
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 10820
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 145
Na andrzejkowy wieczór postanowiłam po raz pierwszy w życiu przygotować steki...
Odsłon: 346
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 10820
Składniki
Ciasto: Jajka ubijamy z cukrem i solą. W kefirze rozpuszczamy sodę. Do ubitych jaj dodajemy mąkę, kakao, kefir i sok z cytryny. Mieszamy i pieczemy dwa placki w formie 25/36, w 180 stopniach ok. 50 minut. Po upieczeniu każdy przekrawamy na pół. Można naponczować alkoholem. Masa: Mleko podgrzewamy, dodajemy czekoladę. Studzimy. Margarynę ucieramy z cukrem na puszystą masę, dodajemy zimne mleko z czekoladą i alkohol, miksujemy. Masą przekładamy ciasto i polewamy polewą.