Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam smaczne ciacho z aksamitnym kremem, mniamm :)
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1054
Polecam.
Odsłon: 1005
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 795
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1054
Polecam.
Odsłon: 1005
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 795
Składniki
przygotuj formę 24/20 przygotowanie biszkoptu; Białka zmiksować na sztywno z cukrem. Dodawać stopniowo po jednym żółtku, na koniec przesianą mąkę z proszkiem. Ciasto wylać na wyłożoną papierem do pieczenia formę. Piec 15 minut w 160* przygotowanie kremu budyniowego; Dwie szklanki mleka zagotować z cukrami i wanilią. Pozostałe mleko wymieszać z żółtkami, skrobią i mąką. Mleko z makami i żółtkami wlać na gotujące mleko z cukrem. Wyjdzie budyń. Garnek nakryć folią i odstawić do całkowitego wystygnięcia. Kostkę masła zmiksować i dodawać po łyżce zimnego budyniu. Masę wyłożyć na upieczony biszkopt. Na wierzch pookładać krakersy.