Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam smaczne ciacho z aksamitnym kremem, mniamm :)
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 2439
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 7649
Sałatka z grillowanym serem halloumi i granatem. Sprawdzi się świetnie jako s...
Odsłon: 102
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 2439
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 7649
Sałatka z grillowanym serem halloumi i granatem. Sprawdzi się świetnie jako s...
Odsłon: 102
Składniki
przygotuj formę 24/20 przygotowanie biszkoptu; Białka zmiksować na sztywno z cukrem. Dodawać stopniowo po jednym żółtku, na koniec przesianą mąkę z proszkiem. Ciasto wylać na wyłożoną papierem do pieczenia formę. Piec 15 minut w 160* przygotowanie kremu budyniowego; Dwie szklanki mleka zagotować z cukrami i wanilią. Pozostałe mleko wymieszać z żółtkami, skrobią i mąką. Mleko z makami i żółtkami wlać na gotujące mleko z cukrem. Wyjdzie budyń. Garnek nakryć folią i odstawić do całkowitego wystygnięcia. Kostkę masła zmiksować i dodawać po łyżce zimnego budyniu. Masę wyłożyć na upieczony biszkopt. Na wierzch pookładać krakersy.