Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto z kremem kawowym i gotowymi herbatnikami to propozycja na coś słodkiego do kawy bez konieczności pieczenia!
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 321
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 49
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 78
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 60
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 321
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 49
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 78
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 60
Składniki
Wlej śmietankę do rondelka, podgrzej i wsyp kawę rozpuszczalną. Wymieszaj aż zrobi się gorąca. Wtedy zmniejsz moc palnika do minimum, a następnie dodaj białą czekoladę posiekaną na mniejsze kawałki. Rozpuść, cały czas mieszając. Odłóż masę do całkowitego przestudzenia.
Mocno schłodzone mascarpone umieść w misce. Dodaj śmietankę z kawą. Zacznij miksować na wysokich obrotach. Kiedy masa zacznie robić się gęsta, dodaj kakao. Miksuj dalej aż krem będzie sztywny.
Na spodzie blachy wyłóż herbatniki, jeden obok drugiego. Posyp kakao i przełóż pierwszą z trzech części kremu. Przykryj herbatnikami i ponownie podsyp kakao oraz wyłóż masę kawową. Powtórz czynność. Wierzch powinien zakończyć się kremem, który możesz udekorować polewą czekoladową, wiórkami albo kakao.