Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto z dodatkiem borówek amerykańskich lub jagód i malin z kremem lekkim jak puch, to super smaczny deser na letnie popołudnie. Polecam.
Przepyszne jako dodatek do obiadu. Bardzo dobrze smakują samodzielnie.
Odsłon: 223
A dziś na śniadanie pyszny omlet.
Odsłon: 101
Przepyszne jako dodatek do obiadu. Bardzo dobrze smakują samodzielnie.
Odsłon: 223
A dziś na śniadanie pyszny omlet.
Odsłon: 101
Składniki
Całe jajka ubić z cukrem na gęsty kogel-mogel, do momentu aż masa podwoi swoją objętość. Wymieszane mąki wraz z proszkiem do pieczenia dodawać po łyżce i delikatnie miksować. Gotową masę przelać do formy /24x35/ wyłożoną papierem do pieczenia i wstawić do nagrzanego piekarnika do 180st.C i piec ok.35 minut. Biszkopt pozostawić do wystudzenia.
Żelatynę zalać 1 łyżką zimnej wody i postawić aż napęcznieje. Dobrze schłodzoną śmietanę ubić z 3 łyżkami cukru pudru aż będzie sztywna i dodawać po łyżce serka mascarpone delikatnie miksując . Do żelatyny wlać 2 łyżki gorącej wody i rozmieszać ,aby nie było grudek. . Borówki z resztą cukru zmiksować blenderem /parę sztuk zostawić, aby dodać do kremu/ i połączyć z masą śmietanową wraz z żelatyną, bardzo dokładnie i energicznie mieszając. Gotowy krem wyłożyć na biszkopt i ułożyć na nim maliny. Wstawić do lodówki.
Obydwie galaretki rozpuścić w 750ml wrzącej wody /jeśli każda z nich jest na 500ml/ pozostawić do lekkiego zatężenia i wylać na maliny. Schłodzić.
SMACZNEGO!