Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie ciasto, które robiłam do szkolnej kawiarenki. Użyłam kremu kanapkowego z ciastek spekulatius, ale każdy inny krem będzie tu pasował i zapewni wypiekowi oryginalny smak.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112965
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 307
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 652
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 526
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112965
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 307
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 652
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 526
Składniki
Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia.
Masło utrzeć z solą, cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Kolejno dodawać jajka. Następnie wmiksować krem spekulatius. Mąkę wymieszać z proszkiem i migdałami i dodać do masy. Ciastem wypełnić formę i wstawić do piekarnika. Piec ok. 35-40 minut. Po upieczeniu ostudzić. Ciasto przekroić wzdłuż na dwa placki na 1/3 wysokości. Niższy placek pokruszyć. Wyższy umieścić z powrotem w formie, zapiąć obręcz.
Mascarpone zmiksować z cukrem pudrem. Kremówkę ubić na sztywno, dodać do mascarpone. Masę wyłożyć na przygotowany spód.
Mandarynki odsączyć. Powciskać w masę. Posypać pokruszonym ciastem. Wstawić do lodówki na kilka godzin. Smacznego :)