Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dżem śliwkowy własnego wykonania, po dodaniu laski cynamonu i całych goździków, zamienił się w pachnący świętami mega dżem. Z bardzo kruchym ciastem, za sprawą mąki ryzowej , to idealne ciasto.
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10473
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336801
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4434
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424021
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10473
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336801
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4434
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424021
Składniki
Do masła wsypać przesiane mąki i drobno go pokroić. Dodać jajka i cukier z wanilią. Ciasto zagnieść, aż składniki połączą się. Umieścić w misce, miskę przykryć folią i na pół godziny włożyć do lodówki. Dno formy wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto podzielić na dwie części, jedną wyłożyć na dno formy, na nią powidła (mogą być ciepłe), na powidła wykładamy drugą część ciasta. Jest ono kruche, więc nie da się wałkować, najlepiej rękoma rozsypywać po kawałkach. Z powideł wyjąć laskę cynamonu, goździków nie wyjmowałam, stanowiły doskonały aromat. Całość umieszczamy w piekarniku rozgrzanym do 170* i pieczemy 40 minut. Smacznego.