Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, szybkie w wykonaniu i smaczne ciasto z dodatkiem sypkiego maku i owoców. Użyłam rabarbaru, choć owoce można zmieniać.
Kluski leniwe to delikatne i szybkie do przygotowania danie z ziemniakow, mąk...
Odsłon: 104
Polecam.
Odsłon: 1537
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1721
Kluski leniwe to delikatne i szybkie do przygotowania danie z ziemniakow, mąk...
Odsłon: 104
Polecam.
Odsłon: 1537
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1721
Składniki
Rabarbar obrać i pokroić na kawałki. Obsypać 2 łyżkami cukru
Formę keksówkę wysmarować masłem i obsypać bułką tartą. Wstawić do lodówki
Mąkę przesiać i pomieszać z proszkiem do pieczenia, cukrem i cukrem waniliowym
Masło stopić i przestudzić
Jajka roztrzepać i połączyć z ostudzonym masłem i mlekiem. Dodać do mąki i wymieszać np w robocie kuchennym
Na koniec dosypać mak i wymieszać
Formę wyjąć z lodówki. Przelać do niej ciasto. Na wierzchu ciasno poukładać kawałki rabarbaru. Można lekko docisnąć
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piec ok 60 - 70 minut. Ciasto wyjąc z piekarnika. Przestudzić ok 5 minut i wyjąć z formy na kratkę kuchenną. Pozostawić do wystygnięcia. Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem