Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, szybkie w wykonaniu i smaczne ciasto z dodatkiem sypkiego maku i owoców. Użyłam rabarbaru, choć owoce można zmieniać.
Prosty przepis na dużą ilość pierogów, które można zamrozić i przygotować póź...
Odsłon: 470
Tak pysznego dania jeszcze nie jedliście a wystarczy dodać jeden składnik. So...
Odsłon: 201
Mniej czasochłonna i lżejsza wersja kotlecików.
Odsłon: 119
Prosta do przygotowania, pyszna surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem kukur...
Odsłon: 171
Prosty przepis na dużą ilość pierogów, które można zamrozić i przygotować póź...
Odsłon: 470
Tak pysznego dania jeszcze nie jedliście a wystarczy dodać jeden składnik. So...
Odsłon: 201
Mniej czasochłonna i lżejsza wersja kotlecików.
Odsłon: 119
Prosta do przygotowania, pyszna surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem kukur...
Odsłon: 171
Składniki
Rabarbar obrać i pokroić na kawałki. Obsypać 2 łyżkami cukru
Formę keksówkę wysmarować masłem i obsypać bułką tartą. Wstawić do lodówki
Mąkę przesiać i pomieszać z proszkiem do pieczenia, cukrem i cukrem waniliowym
Masło stopić i przestudzić
Jajka roztrzepać i połączyć z ostudzonym masłem i mlekiem. Dodać do mąki i wymieszać np w robocie kuchennym
Na koniec dosypać mak i wymieszać
Formę wyjąć z lodówki. Przelać do niej ciasto. Na wierzchu ciasno poukładać kawałki rabarbaru. Można lekko docisnąć
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piec ok 60 - 70 minut. Ciasto wyjąc z piekarnika. Przestudzić ok 5 minut i wyjąć z formy na kratkę kuchenną. Pozostawić do wystygnięcia. Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem