Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste i smaczne ciasto z mandarynkami. Wystarczy zmiksować kilka składników mikserem i ciasto gotowe. Polecam
tortownica o średnicy 24 cm, papier do pieczenia, mikser, miska, łyżka,
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 785
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 917
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 131
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2817
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 785
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 917
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 131
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2817
Składniki
Zmiksować masło , cukier , cukier waniliowy na puszystą masę, cały czas miksując dodawać jajka , mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i na koniec wlewać śmietanę 30 % . Po połączeniu wszystkich składników masę przelać do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy o średnicy 24 cm. Na wierzchu rozłożyć obrane i podzielone na czeski mandarynki bezpestkowe. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 35 minut, a najlepiej do suchego patyczka. Po upieczeniu i wystudzeniu ciasto oprószyć cukrem pudrem. Smacznego
Ciasto gotowe, rozłozyć cząstki mandarynek.
Gotowe ciasto do pieczenia.
Ciasto po upieczeniu gotowe do podania. Smacznego