Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla milosników cukinii i szybkiej kuchni. Obiad w 15 minut, prosty, smaczny,...
Odsłon: 5445
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47918
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165764
Dla milosników cukinii i szybkiej kuchni. Obiad w 15 minut, prosty, smaczny,...
Odsłon: 5445
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47918
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165764
Składniki
Składniki na blaszkę 24/28 cm Dno blachy należy wyłożyć folią spożywczą, na nią poukładać połowę herbatników. Żelatynę zalać zimną wodą, w takiej ilości, aby ją zakryła, zamieszać i odstawić na 5 minut. Po tym czasie do napęczniałej żelatyny wlać 3/4 szklanki wrzątku. Mieszać, aż do rozpuszczenia. Do żelatyny dajemy dwie łyżki jogurtu, mieszamy (ma to na celu zahartowanie żelatyny) Następnie dodajemy na przemian pulpę z mango i jogurt. Mieszamy, aż składniki się połączą. Tężejącą masę wylewamy na herbatniki. Na masę z mango ponownie układamy herbatniki. Śmietankę 30% miksujemy z cukrem pudrem. Pod koniec dodajemy śmietanfixy. Ubitą wykładamy na herbatniki. Na śmietankę wylewamy tężejącą galaretkę. Odstawiamy w chłodne miejsce na dwie godziny.