Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i efektownie wyglądające warstwy ciasta kuszą wzrok! Dobre ciasto mogę polecić na każdą okazję!
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 169
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 169
Składniki
Placek jasny: Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem. Dodajemy mąkę pszenną, proszek do pieczenia. Mieszamy, wylewamy na blachę o wymiarach 25/36. Pieczemy do 30 minut w 180 stopniach. Studzimy i przekrawamy na pół. Placek z makiem: Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem. Dodajemy mąkę pszenną, proszek do pieczenia i mak. Mieszamy, wylewamy na blachę o wymiarach 25/36. Pieczemy do 30 minut w 180 stopniach. Masa: Każdą galaretkę przygotowujemy w 0,5 szklanki wrzątku. Śnieżki ubijamy każdą osobno, do ubitych dodajemy do jednej tężejącą galaretkę niebieską a do drugiej tężejącą galaretkę pomarańczową. Przełożenie: Placek jasny- masa niebieska- placek z makiem- masa pomarańczowa- placek jasny