Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i efektownie wyglądające warstwy ciasta kuszą wzrok! Dobre ciasto mogę polecić na każdą okazję!
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8676
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7280
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4981
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327952
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8676
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7280
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4981
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327952
Składniki
Placek jasny: Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem. Dodajemy mąkę pszenną, proszek do pieczenia. Mieszamy, wylewamy na blachę o wymiarach 25/36. Pieczemy do 30 minut w 180 stopniach. Studzimy i przekrawamy na pół. Placek z makiem: Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem. Dodajemy mąkę pszenną, proszek do pieczenia i mak. Mieszamy, wylewamy na blachę o wymiarach 25/36. Pieczemy do 30 minut w 180 stopniach. Masa: Każdą galaretkę przygotowujemy w 0,5 szklanki wrzątku. Śnieżki ubijamy każdą osobno, do ubitych dodajemy do jednej tężejącą galaretkę niebieską a do drugiej tężejącą galaretkę pomarańczową. Przełożenie: Placek jasny- masa niebieska- placek z makiem- masa pomarańczowa- placek jasny