Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i puszyste ciasto z dodatkiem serka mascarpone i truskawkami , wierzch możesz posypać kruszonką lub po upieczeniu oprószyć cukrem pudrem. Ciasto można również upiec z dowolnymi owocami sezonowymi .
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 259
Pyszna tarta z łososiem, łagodnym aromatem koperku i dodatkiem sera camembert...
Odsłon: 97
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 259
Pyszna tarta z łososiem, łagodnym aromatem koperku i dodatkiem sera camembert...
Odsłon: 97
Składniki
Truskawki opłukaj i osusz na sicie , następnie usuń szypułki i przekrój na pół . Z podanych składników zagnieść kruszonkę i wstaw do lodówki .
Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia i budyniem , wymieszaj . Jajka ubij z cukrem i cukrem waniliowym , dodaj serek mascarpone i olej , następnie dosyp suche składniki . Wymieszaj .
Blaszkę o wymiarach 30 x 20 lub tortownicę o średnicy 26 wyłóż papierem do pieczenia , wyłóż ciasto na nie ułóż pokrojone truskawki i posyp kruszonką . Piec około 40 minut w temperaturze 180 st lub do suchego patyczka ,