Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i puszyste ciasto z dodatkiem serka mascarpone i truskawkami , wierzch możesz posypać kruszonką lub po upieczeniu oprószyć cukrem pudrem. Ciasto można również upiec z dowolnymi owocami sezonowymi .
 
         
         
         
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 5989
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1814
 
            Jak przygotować filety śledziowe z młodymi ziemniakami i sałatką z ogórka?
Odsłon: 131
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 5989
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1814
 
            Jak przygotować filety śledziowe z młodymi ziemniakami i sałatką z ogórka?
Odsłon: 131
 
         
         
                Składniki
Truskawki opłukaj i osusz na sicie , następnie usuń szypułki i przekrój na pół . Z podanych składników zagnieść kruszonkę i wstaw do lodówki .
Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia i budyniem , wymieszaj . Jajka ubij z cukrem i cukrem waniliowym , dodaj serek mascarpone i olej , następnie dosyp suche składniki . Wymieszaj .
Blaszkę o wymiarach 30 x 20 lub tortownicę o średnicy 26 wyłóż papierem do pieczenia , wyłóż ciasto na nie ułóż pokrojone truskawki i posyp kruszonką . Piec około 40 minut w temperaturze 180 st lub do suchego patyczka ,