Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i puszyste ciasto z dodatkiem serka mascarpone i truskawkami , wierzch możesz posypać kruszonką lub po upieczeniu oprószyć cukrem pudrem. Ciasto można również upiec z dowolnymi owocami sezonowymi .
Dla milosników cukinii i szybkiej kuchni. Obiad w 15 minut, prosty, smaczny,...
Odsłon: 5498
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47974
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165811
Dla milosników cukinii i szybkiej kuchni. Obiad w 15 minut, prosty, smaczny,...
Odsłon: 5498
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47974
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165811
Składniki
Truskawki opłukaj i osusz na sicie , następnie usuń szypułki i przekrój na pół . Z podanych składników zagnieść kruszonkę i wstaw do lodówki .
Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia i budyniem , wymieszaj . Jajka ubij z cukrem i cukrem waniliowym , dodaj serek mascarpone i olej , następnie dosyp suche składniki . Wymieszaj .
Blaszkę o wymiarach 30 x 20 lub tortownicę o średnicy 26 wyłóż papierem do pieczenia , wyłóż ciasto na nie ułóż pokrojone truskawki i posyp kruszonką . Piec około 40 minut w temperaturze 180 st lub do suchego patyczka ,