Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i puszyste ciasto z dodatkiem serka mascarpone i truskawkami , wierzch możesz posypać kruszonką lub po upieczeniu oprószyć cukrem pudrem. Ciasto można również upiec z dowolnymi owocami sezonowymi .
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1072
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1024
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12930
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1072
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1024
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12930
Składniki
Truskawki opłukaj i osusz na sicie , następnie usuń szypułki i przekrój na pół . Z podanych składników zagnieść kruszonkę i wstaw do lodówki .
Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia i budyniem , wymieszaj . Jajka ubij z cukrem i cukrem waniliowym , dodaj serek mascarpone i olej , następnie dosyp suche składniki . Wymieszaj .
Blaszkę o wymiarach 30 x 20 lub tortownicę o średnicy 26 wyłóż papierem do pieczenia , wyłóż ciasto na nie ułóż pokrojone truskawki i posyp kruszonką . Piec około 40 minut w temperaturze 180 st lub do suchego patyczka ,