Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedy jeszcze sezon na wiśnie był w pełni, musiałam go wykorzystać. Zdradzę wam w sekrecie, że wiśnie to jedne z moich ulubionych owoców po bananach i truskawkach ;)
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44688
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182168
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 292
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44688
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182168
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 292
Składniki
Białka ubić na sztywną pianę, po czym dodać cukier i wymieszać dokładnie. Dodać żółtka i mąkę. Wymieszać. Wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenie i piec w temperaturze 180 stopni do tzw. ' suchego patyczka '. Po wystudzeniu i wyciągnięciu biszkoptu z blaszki przekroić na 2 części.
Śmietanę kremówkę ubić na sztywno, po czym dodać mascarpone i cukier puder do smaku. Wyłożyć połowę masy na jeden biszkopt, przykryć drugim. Wyłożyć drugą część.
Na masę wyłożyć wiśnie odsączone z syropu. Galaretkę rozpuścić w 2 szklankach wody. Kiedy zacznie tężeć, wylać na ciasto. Dobrze schłodzić.