Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedy jeszcze sezon na wiśnie był w pełni, musiałam go wykorzystać. Zdradzę wam w sekrecie, że wiśnie to jedne z moich ulubionych owoców po bananach i truskawkach ;)
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2285
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4375
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1298
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 276
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2285
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4375
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1298
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 276
Składniki
Białka ubić na sztywną pianę, po czym dodać cukier i wymieszać dokładnie. Dodać żółtka i mąkę. Wymieszać. Wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenie i piec w temperaturze 180 stopni do tzw. ' suchego patyczka '. Po wystudzeniu i wyciągnięciu biszkoptu z blaszki przekroić na 2 części.
Śmietanę kremówkę ubić na sztywno, po czym dodać mascarpone i cukier puder do smaku. Wyłożyć połowę masy na jeden biszkopt, przykryć drugim. Wyłożyć drugą część.
Na masę wyłożyć wiśnie odsączone z syropu. Galaretkę rozpuścić w 2 szklankach wody. Kiedy zacznie tężeć, wylać na ciasto. Dobrze schłodzić.