Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
CIASTO JEST BARDZO SMACZNE I NIE WYMAGA DUŻO PRACY..
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5722
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 112
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 126
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 654
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5722
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 112
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 126
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 654
Składniki
Jaja,cukier rozmieszać mikserem ,dodać jogurt lub kefir i wymieszać .Mąkę przesiać przez sitko i wymieszać z proszkiem do pieczenia i wsypać do masy i wszystko chwilę wyrobić by się połączyły wszystkie składniki .
Gotowe ciasto przelać na dużą blaszkę taką z piekarnika (moja ma 37na 34)wyłożoną papierem do pieczenia .
Migdały wymieszaj z cukrem waniliowym a cukier kryształ wysyp po cieście a na to migdały .PIEC w tem.200 st przez 20 minut.
Trzeba uważać na migdały by się nie przypaliły ja przykrywam ciasto papierem do pieczenia .
Gdy ciasto się upiecze gorące wyciągamy z piekarnika i polewamy całość śmietanką i zostawiamy do wystygnięcia ..SMACZNEGO