Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli masz ochotę na ciasto z orzechami włoskimi, koniecznie wypróbuj poniższy przepis. Ciasto ucierane przełożone słodką masą orzechową na pewno spełni twoje oczekiwania.
Forma 23x23 cm
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 434
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2230
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38659
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1352
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 434
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2230
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38659
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1352
Składniki
Przygotuj ciasto. Utrzyj jajka cukrem i cukrem waniliowym na jasną, puszystą masę.
Nie przerywając ucierania, cienką strużką wlej do jajek przestudzone masło.
Przesiej do masy mąkę i proszek do pieczenia. Wymieszaj szpatułką do połączenia składników.
Przygotuj masę orzechową. Zmiel orzechy w malakserze.
Oddziel białka od żółtek. Białka ubij na sztywną pianę, a żółtka utrzyj z cukrem na jasną, puszystą masę.
Połącz z masą z żółtek orzechy, mąkę, kakao i proszek do pieczenia. Delikatnie wmieszaj w masę pianę z białek.
Nagrzej piekarnik do 180°C. Natłuść i oprósz bułką tartą formę o wymiarach 23x23 cm.
Przełóż do formy około połowę ciasta. Na nią wyłóż masę orzechową, a na wierzch resztę ciasta.
Wstaw formę do piekarnika. Piecz przez około 45 minut – do suchego patyczka.
Gdy ciasto ostygnie, oprósz je cukrem pudrem i udekoruj całymi orzechami.