Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam to ciasto na każdą okazję, na Karnawał również!
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 101
Fasolka po kaszubsku z duszoną cebulką i śliwkami to alternatywa dla fasolki...
Odsłon: 105
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 101
Fasolka po kaszubsku z duszoną cebulką i śliwkami to alternatywa dla fasolki...
Odsłon: 105
Składniki
Biszkopt czekoladowy: Białka ubijamy z cukrem. Dodajemy żółtka, mąkę pszenna, olej, ocet, kakao i proszek do pieczenia. na końcu dajemy pianę ubitą z białek. Miksujemy delikatnie i pieczemy ciasto w 180 stopniach przez 30 minut w foremce 25/36. Ciasto orzechowe: Białka ubijamy z cukrem, dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, orzechy włoskie, miód -dokładnie mieszamy, wykładamy na blachę i pieczemy około 40 minut w 180 stopniach. Masa: Żółtka mieszamy z mąkami w niedużej ilości mleka. Resztę mleka zagotowujemy z cukrem, do gotującego wlewamy masę żółtkową, ciągle mieszam i gotujemy aż zgęstnieje. Masło ucieramy z zimnym budyniem. Wykonanie: Biszkopt kakaowy -cienka ilość masy -ciasto orzechowe -cienka ilość masy -herbatniki jeden koło drugiego -reszta masy -galaretka.