Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne, słodko-kwaśne ciasto, lista składników długa ale ciasto proste do zrobienia
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 118
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4238
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11580
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6616
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5523
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13698
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 118
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4238
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11580
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6616
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5523
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13698
Składniki
1. zagnieść kruche ciasto z podanych składników, wstawić do lodówki, najlepiej na noc żeby się dobrze schłodziło, upiec osobno 3 jednakowe placki, wystudzić, 2. do jabłek dodać mąkę kartoflaną, zagotować (uważać żeby się nie przypaliło), gorącą masą przełożyć placki, 3. pokrojone orzechy, masło cukier i miód wrzucić do garna, gotować 5-10 min na malutkim ogniu, gorącą masę wylać na wierzch placka, odstawić żeby placki zmiękły, najlepszy na drugi dzień smacznego