Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne, słodko-kwaśne ciasto, lista składników długa ale ciasto proste do zrobienia
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 321
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 50
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 79
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 60
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 321
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 50
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 79
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 60
Składniki
1. zagnieść kruche ciasto z podanych składników, wstawić do lodówki, najlepiej na noc żeby się dobrze schłodziło, upiec osobno 3 jednakowe placki, wystudzić, 2. do jabłek dodać mąkę kartoflaną, zagotować (uważać żeby się nie przypaliło), gorącą masą przełożyć placki, 3. pokrojone orzechy, masło cukier i miód wrzucić do garna, gotować 5-10 min na malutkim ogniu, gorącą masę wylać na wierzch placka, odstawić żeby placki zmiękły, najlepszy na drugi dzień smacznego