Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przygotowałam dla mojej rodzinki pyszne ciasto z owocami. Ciasto bardzo proste, szybkie w wykonaniu i bardzo, bardzo smaczne.
foremka, mikser, tarka, widelec, nóż,
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1283
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1719
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 106
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 513
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1283
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1719
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 106
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 513
Składniki
Ciasto; Z mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia, cukru, startego na tarce o dużych oczkach masła lub margaryny oraz jajka zagnieść gładkie ciasto. Z ciasta formować kulę i włożyć na 20 -30 minut do lodówki. Wyjąć i wylepić ciastem wysmarowaną tłuszczem foremkę do tartej. Nakłuć widelcem, następnie włożyć do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i zapiec 15 minut aż ciasto nabierze jasno złotego koloru. Po upieczeniu ciasto zostawić w foremce do całkowitego wystudzenia. Ananas odsączyć na sicie a następnie pokroić na kawałki. Morele umyć , osuszyć , przekroić na połówki wyjąć pestki i pokroić na małe ćwiartki. Czereśnie opłukać razem z ogonkami i osuszyć. Wiśnie umyć i wydrylować, następnie podgrzewać razem z cukrem aż cukier się rozpuści, a wiśnie puszczą sok. Lekko przestudzić i zmiksować , połączyć z rozpuszczoną w gorącej wodzie żelatyną. Wystudzone ciasto wyjąć z foremki, górę wysmarować tężejącym musem, włożyć na 15 minut do lodówki. Mikserem ubić mocno schłodzoną 30 % śmietanę razem z cukrem pudrem a pod koniec ubijania dodać śmietan fix. Śmietanę przełożyć do szprycy wyciskając rozetkami udekorować górę ciasta. Na śmietanę rozłożyć wcześniej przygotowane owoce. Smacznego.