Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekko wilgotne ciasto, do którego można dodać truskawki, śliwki, jeżyny i itp.
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 784
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 277
Szybki i prosty w przygotowaniu torcik z bitą śmietaną i galaretką. Idealny n...
Odsłon: 1544
Oto mniej znana zupa Wielkoposki. Zupa zwana - Wendka. Głownym składnikiem j...
Odsłon: 129
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 784
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 277
Szybki i prosty w przygotowaniu torcik z bitą śmietaną i galaretką. Idealny n...
Odsłon: 1544
Oto mniej znana zupa Wielkoposki. Zupa zwana - Wendka. Głownym składnikiem j...
Odsłon: 129
Składniki
Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywno. Następnie stopniowo dodajemy cukier. Dodajemy żółtka i dalej ubijamy. Resztę składników dodajemy w kolejności: olej, mąkę z proszkiem do pieczenia. Mieszamy tylko do połączenia się składników. Ciasto przekładamy do formy (20x23). Na wierzchu układamy owoce i wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni. Pieczemy około 40 min. do "suchego patyczka". Smacznego!!!