Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto z owocami sezonowymi i masą śmietankową:)
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 308
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1508
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8939
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 308
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1508
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8939
Składniki
Mąkę pszenną przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia,cukrem,cukrem waniliowym a następnie dodać żółtka oraz margarynę. Wszystkie składniki połączyć i zagnieść gładkie ciasto a następnie podzielić je na połowę. Do jednej połówki dodać kakao i ponownie zagnieść. Każdą część ciasta owinąć w folię i włożyć do zamrażalnika na ok 2-3 godz lub do lodówki na całą noc.
Białka ubić na sztywną pianę dodając po trochu cukier a następnie śmietanę,mąkę ziemniaczaną,budyń i wiórki kokosowe. Ciemne ciasto zetrzeć na tarce o grubych oczkach,rozłożyć je równomiernie na blaszce i delikatnie przyklepać. Na ciasto wylać masę i rozłożyć na niej owoce. Na owocach wyłożyć starte na grubych oczkach ciasto jasne. Piec ok godzinę w temp.180 st.Smacznego:)