Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto z owocami sezonowymi i masą śmietankową:)
Białkowy chlebek proteinowy to wypiek, który łączy znakomity smak i wartości...
Odsłon: 5
Polecam. Łagodna pasta bez cebuli.
Odsłon: 25
Białkowy chlebek proteinowy to wypiek, który łączy znakomity smak i wartości...
Odsłon: 5
Polecam. Łagodna pasta bez cebuli.
Odsłon: 25
Składniki
Mąkę pszenną przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia,cukrem,cukrem waniliowym a następnie dodać żółtka oraz margarynę. Wszystkie składniki połączyć i zagnieść gładkie ciasto a następnie podzielić je na połowę. Do jednej połówki dodać kakao i ponownie zagnieść. Każdą część ciasta owinąć w folię i włożyć do zamrażalnika na ok 2-3 godz lub do lodówki na całą noc.
Białka ubić na sztywną pianę dodając po trochu cukier a następnie śmietanę,mąkę ziemniaczaną,budyń i wiórki kokosowe. Ciemne ciasto zetrzeć na tarce o grubych oczkach,rozłożyć je równomiernie na blaszce i delikatnie przyklepać. Na ciasto wylać masę i rozłożyć na niej owoce. Na owocach wyłożyć starte na grubych oczkach ciasto jasne. Piec ok godzinę w temp.180 st.Smacznego:)