Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i łatwe ciasto. Pięknie wyrasta. Jest naprawdę bardzo smaczne. Serdecznie polecam.
Kto nie lubi gulaszu z wieprzowego lub wołowego? Chyba każdy oprócz wegetaria...
Odsłon: 20
Zdrowe, smaczne, proste w wykonaniu, pasujące smakiem prawie do każdego mięs...
Odsłon: 64
Oponki z frytkownicy beztłuszczowej smakują tak samo dobrze jak zwykłe pączki...
Odsłon: 11523
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 185
Kto nie lubi gulaszu z wieprzowego lub wołowego? Chyba każdy oprócz wegetaria...
Odsłon: 20
Zdrowe, smaczne, proste w wykonaniu, pasujące smakiem prawie do każdego mięs...
Odsłon: 64
Oponki z frytkownicy beztłuszczowej smakują tak samo dobrze jak zwykłe pączki...
Odsłon: 11523
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 185
Składniki
Dno tortownicy o średnicy 23 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Boki foremki wysmarować masłem. Jajka ubić z cukrem mikserem na puszystą masę. Dodać jogurt i nadal jeszcze chwilę ubijać. Przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia. Wmieszać ja przy pomocy łopatki. Na koniec wlać olej i również wmieszać do ciasta łopatką. Tak przygotowaną masę przelać do tortownicy. Przygotować masę twarogową.Twaróg dokładnie zblendować. Potem dodać jajka, cukier, ekstrakt waniliowy, kaszkę mannę. Nadal chwilę blendować, aż składniki się połączą. Na koniec przy pomocy łopatki wmieszać owoce. Przełożyć przy pomocy łyżki na środek ciasta w tortownicy. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 st. C 50-60 minut. Po upieczeniu i wystudzeniu posypać cukrem pudrem.