Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne ciasto, delikatne , kolorowe
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5186
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 772
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11551
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5003
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1246
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5186
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 772
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11551
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5003
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1246
Składniki
biszkopt: białka ubić na sztywno , dodać cukier i ubijać , dodać żółtka - ubijać, na koniec dodać mąkę i proszek . wlać ciasto na dużą blachę i upiec.
wyłożyć foremkę folią aluminiową na spód dać biszkopt. ugotować galaretkę pomarańczową w szklance wody i posłodzić ją 2 łyżkami cukru, wystudzić, ubić szklankę śmietanki 30% dodać zimną galaretkę i wymieszać ,lekko krzepnącą śmietanę dać na biszkopt. jak zastygnie wlać na to galaretkę bursztynową rozpuszczoną w 2 szklankach wody. wstawić do lodówki w tym czasie ubić szklankę śmietanki i wlać do niej zimną galaretkę cytrynową rozpuszczoną w szklance wody i posłodzoną 2 łyżkami cukru, wlać to na zastygniętą galaretkę bursztynową. jak to zastygnie ułożyć owoce i zalać je galaretką malinową rozpuszczoną w 3,5 szklankach wody.