Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne ciasto, delikatne , kolorowe
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 4145
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 625
dziś zapraszam Was na niezawodne i pyszne ciasto kokosowe Rafaello bez piecze...
Odsłon: 17324
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 3211
Sezon jabłkowy w pełni. Szkoda nie zrobić smacznego, domowego musu który jest...
Odsłon: 190
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 4145
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 625
dziś zapraszam Was na niezawodne i pyszne ciasto kokosowe Rafaello bez piecze...
Odsłon: 17324
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 3211
Sezon jabłkowy w pełni. Szkoda nie zrobić smacznego, domowego musu który jest...
Odsłon: 190
Składniki
biszkopt: białka ubić na sztywno , dodać cukier i ubijać , dodać żółtka - ubijać, na koniec dodać mąkę i proszek . wlać ciasto na dużą blachę i upiec.
wyłożyć foremkę folią aluminiową na spód dać biszkopt. ugotować galaretkę pomarańczową w szklance wody i posłodzić ją 2 łyżkami cukru, wystudzić, ubić szklankę śmietanki 30% dodać zimną galaretkę i wymieszać ,lekko krzepnącą śmietanę dać na biszkopt. jak zastygnie wlać na to galaretkę bursztynową rozpuszczoną w 2 szklankach wody. wstawić do lodówki w tym czasie ubić szklankę śmietanki i wlać do niej zimną galaretkę cytrynową rozpuszczoną w szklance wody i posłodzoną 2 łyżkami cukru, wlać to na zastygniętą galaretkę bursztynową. jak to zastygnie ułożyć owoce i zalać je galaretką malinową rozpuszczoną w 3,5 szklankach wody.