Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne ciasto, delikatne , kolorowe
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 114
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3705
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 157
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 874
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 114
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3705
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 157
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 874
Składniki
biszkopt: białka ubić na sztywno , dodać cukier i ubijać , dodać żółtka - ubijać, na koniec dodać mąkę i proszek . wlać ciasto na dużą blachę i upiec.
wyłożyć foremkę folią aluminiową na spód dać biszkopt. ugotować galaretkę pomarańczową w szklance wody i posłodzić ją 2 łyżkami cukru, wystudzić, ubić szklankę śmietanki 30% dodać zimną galaretkę i wymieszać ,lekko krzepnącą śmietanę dać na biszkopt. jak zastygnie wlać na to galaretkę bursztynową rozpuszczoną w 2 szklankach wody. wstawić do lodówki w tym czasie ubić szklankę śmietanki i wlać do niej zimną galaretkę cytrynową rozpuszczoną w szklance wody i posłodzoną 2 łyżkami cukru, wlać to na zastygniętą galaretkę bursztynową. jak to zastygnie ułożyć owoce i zalać je galaretką malinową rozpuszczoną w 3,5 szklankach wody.