Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto jest eleganckie. Dostałam od kuzynki.
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Składniki
Formę o wymiarach 37 x 25 m wysmarować masłem i wyłożyć papierem do pieczenia. Biszkopt: Żółtka oddzielić od białek. Białka wraz z solą ubić na sztywno , dodać żółtka + kakao, proszek do pieczenia , cukier i mąkę ciągle miksujemy. Masę wylać na blaszkę. Pięć 25 minut 180*C 2. Krem Straciatella: Śmietanę wraz z cukrem ubić na sztywno , dodać startą czekoladę i wystudzoną żelatynę. Wszystko cały czas mieszając. Wylewamy na biszkopt i odstawiamy do lodówki na ok.60 minut. 3. Krem Pepsi: Pepsi zagotować i rozpuścić w tym żelatynę i cukier , śmietanę ubić i dodać do niej schłodzone pepsi z żelatyną i intensywnie mieszając. Wylać na krem straciatellę. 4. Na wierzch możemy posypać utartą czekoladę.