Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto jest eleganckie. Dostałam od kuzynki.
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 488
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 69
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 146
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 488
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 69
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 146
Składniki
Formę o wymiarach 37 x 25 m wysmarować masłem i wyłożyć papierem do pieczenia. Biszkopt: Żółtka oddzielić od białek. Białka wraz z solą ubić na sztywno , dodać żółtka + kakao, proszek do pieczenia , cukier i mąkę ciągle miksujemy. Masę wylać na blaszkę. Pięć 25 minut 180*C 2. Krem Straciatella: Śmietanę wraz z cukrem ubić na sztywno , dodać startą czekoladę i wystudzoną żelatynę. Wszystko cały czas mieszając. Wylewamy na biszkopt i odstawiamy do lodówki na ok.60 minut. 3. Krem Pepsi: Pepsi zagotować i rozpuścić w tym żelatynę i cukier , śmietanę ubić i dodać do niej schłodzone pepsi z żelatyną i intensywnie mieszając. Wylać na krem straciatellę. 4. Na wierzch możemy posypać utartą czekoladę.