Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto jest eleganckie. Dostałam od kuzynki.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10388
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5988
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5314
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12828
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4579
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10388
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5988
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5314
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12828
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4579
Składniki
Formę o wymiarach 37 x 25 m wysmarować masłem i wyłożyć papierem do pieczenia. Biszkopt: Żółtka oddzielić od białek. Białka wraz z solą ubić na sztywno , dodać żółtka + kakao, proszek do pieczenia , cukier i mąkę ciągle miksujemy. Masę wylać na blaszkę. Pięć 25 minut 180*C 2. Krem Straciatella: Śmietanę wraz z cukrem ubić na sztywno , dodać startą czekoladę i wystudzoną żelatynę. Wszystko cały czas mieszając. Wylewamy na biszkopt i odstawiamy do lodówki na ok.60 minut. 3. Krem Pepsi: Pepsi zagotować i rozpuścić w tym żelatynę i cukier , śmietanę ubić i dodać do niej schłodzone pepsi z żelatyną i intensywnie mieszając. Wylać na krem straciatellę. 4. Na wierzch możemy posypać utartą czekoladę.