Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
gdy zostaną nam białka po faworkach można zrobić takie oto ciasto :))
Przepis tradycyjny na pysznego , o chrupiącej skórce pstrąga, pieczonego w ca...
Odsłon: 443
Twarogowe ciasteczka z cukrem - tylko 4 składniki
Odsłon: 129
Bezglutenowy piernik z dodatkiem mąki kukurydzianej i owsianej wcale nie trac...
Odsłon: 5519
Prosty, szybki obiad - ulubiony makaron, pieczarki i pyszny sos na bazie kwaś...
Odsłon: 1103
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 437
Dzisiaj zapraszam na sernik „Plaster miodu”, czyli ciasto bez pieczenia o del...
Odsłon: 1204
Przepis tradycyjny na pysznego , o chrupiącej skórce pstrąga, pieczonego w ca...
Odsłon: 443
Twarogowe ciasteczka z cukrem - tylko 4 składniki
Odsłon: 129
Bezglutenowy piernik z dodatkiem mąki kukurydzianej i owsianej wcale nie trac...
Odsłon: 5519
Prosty, szybki obiad - ulubiony makaron, pieczarki i pyszny sos na bazie kwaś...
Odsłon: 1103
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 437
Dzisiaj zapraszam na sernik „Plaster miodu”, czyli ciasto bez pieczenia o del...
Odsłon: 1204
Składniki
składniki na ciasto zagnieść. Ciasto przełożyć do foremki wyłożonej papierem pergaminowym. Ciasto posmarować wiśniami drylowanymi lub powidłami (albo kto co lubi). Ciasto piec 40 minut w 180 stopniach. Z białek i cukru ubić sztywną pianę. Gdy ciasto będzie już upieczone wyłożyć na nie pianę z białek i ponownie wstawić do piekarnika na 20. min. Najlepiej smakuje na drugi dzień jak spód zmięknie od wiśni. Smacznego