Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
gdy zostaną nam białka po faworkach można zrobić takie oto ciasto :))
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47685
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165552
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 368
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 98
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47685
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165552
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 368
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 98
Składniki
składniki na ciasto zagnieść. Ciasto przełożyć do foremki wyłożonej papierem pergaminowym. Ciasto posmarować wiśniami drylowanymi lub powidłami (albo kto co lubi). Ciasto piec 40 minut w 180 stopniach. Z białek i cukru ubić sztywną pianę. Gdy ciasto będzie już upieczone wyłożyć na nie pianę z białek i ponownie wstawić do piekarnika na 20. min. Najlepiej smakuje na drugi dzień jak spód zmięknie od wiśni. Smacznego