Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezonowe ciasto biszkoptowe z masą serowo-śmietankową.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1555
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231964
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5057
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1555
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231964
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5057
Składniki
Tortownica 25 cm, spód wyłożony papierem do pieczenia. Biszkopt. Mąkę i skrobię przesiać. Białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodawać partiami cukier. Dodawać po kolei żółtka, nadal ubijając. Do masy jajecznej partiami wsypać przesianą mąkę. Delikatnie wymieszać przy pomocy szpatułki lub łyżki. Ciasto przełożyć do tortownicy. Piec w temperaturze 160 – 170ºC przez około 30 –40 minut. Ostudzić i przekroić na pół Krem. Schłodzoną śmietanę i serek zmiksować, pod koniec dodając cukier waniliowy, puder i fix. Gotową masę wymieszać z owocami. Spód biszkopta lekko spryskać ponczem, nałożyć prawie 2/3 kremu, przykryć wierzchem biszkopta, lekko spryskać ponczem. Wierz i boki ciasta pokryć resztą masy. Całość schłodzić w lodówce.