Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezonowe ciasto biszkoptowe z masą serowo-śmietankową.
Jeśli uwielbiasz placki ziemniaczane lub te zrobione z cukinii, koniecznie mu...
Odsłon: 151
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 76
Przepis dnia
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 2153
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 131
Jeśli uwielbiasz placki ziemniaczane lub te zrobione z cukinii, koniecznie mu...
Odsłon: 151
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 76
Przepis dnia
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 2153
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 131
Składniki
Tortownica 25 cm, spód wyłożony papierem do pieczenia. Biszkopt. Mąkę i skrobię przesiać. Białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodawać partiami cukier. Dodawać po kolei żółtka, nadal ubijając. Do masy jajecznej partiami wsypać przesianą mąkę. Delikatnie wymieszać przy pomocy szpatułki lub łyżki. Ciasto przełożyć do tortownicy. Piec w temperaturze 160 – 170ºC przez około 30 –40 minut. Ostudzić i przekroić na pół Krem. Schłodzoną śmietanę i serek zmiksować, pod koniec dodając cukier waniliowy, puder i fix. Gotową masę wymieszać z owocami. Spód biszkopta lekko spryskać ponczem, nałożyć prawie 2/3 kremu, przykryć wierzchem biszkopta, lekko spryskać ponczem. Wierz i boki ciasta pokryć resztą masy. Całość schłodzić w lodówce.