Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezonowe ciasto biszkoptowe z masą serowo-śmietankową.
Przepis na pyszną, zdrową i pożywną sałatkę z makaronem pełnoziarnistym oraz...
Odsłon: 181
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 26
Przepis na pyszną, zdrową i pożywną sałatkę z makaronem pełnoziarnistym oraz...
Odsłon: 181
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 26
Składniki
Tortownica 25 cm, spód wyłożony papierem do pieczenia. Biszkopt. Mąkę i skrobię przesiać. Białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodawać partiami cukier. Dodawać po kolei żółtka, nadal ubijając. Do masy jajecznej partiami wsypać przesianą mąkę. Delikatnie wymieszać przy pomocy szpatułki lub łyżki. Ciasto przełożyć do tortownicy. Piec w temperaturze 160 – 170ºC przez około 30 –40 minut. Ostudzić i przekroić na pół Krem. Schłodzoną śmietanę i serek zmiksować, pod koniec dodając cukier waniliowy, puder i fix. Gotową masę wymieszać z owocami. Spód biszkopta lekko spryskać ponczem, nałożyć prawie 2/3 kremu, przykryć wierzchem biszkopta, lekko spryskać ponczem. Wierz i boki ciasta pokryć resztą masy. Całość schłodzić w lodówce.