Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam, będąc w Austrii znalazłam w pewnej gazecie przepis na to ciasto i koniecznie musiałam je zrobić jest bardzo łatwe do zrobienia jak również pyszne.
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 65
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 747
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 104
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 65
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 747
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 104
Składniki
Żółtka ubić z cukrem i cukrem waniliowym, mikserem na kogel mogel powoli dolewać gorącej wody i dalej ubijać na wysokich obrotach, dolewać powoli olej. Obie mąki przesiać z proszkiem do piecz. Do masy jajecznej dodawać powoli mąki i po trochu mleka w/g uznania olejek cytrynowy. Ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika na 180*C i piec 30 min. w między czasie ubijamy białka dodajemy cukier bardzo powoli , gdy beza będzie gotowa dodajemy umyte czerwone porzeczki i delikatnie mieszamy. Na gorące ciasto wykładamy beze i pieczemy jeszcze 10- 15 min. na złoty kolor bezy. Do ciasta możemy dodać rodzynki niestety nie każdy je lubi. Rodzynki sparzamy gorącą wodą odsączamy i opruszamy mąką aby nie opadły na spód ciasta.