Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne dla każdego łasucha.
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 321
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6723
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1241687
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2449
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 425
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 321
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6723
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1241687
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2449
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 425
Składniki
Białka ubijamy z 6 łyżkami cukru i cukrem waniliowym. Następnie dodajemy żółtka. Dodajemy przesianą mąkę i kakao wraz z proszkiem do pieczenia i mieszamy. Ciasto pieczemy około 30 minut w temperaturze 180 stopni. Ciasto należy podzielić na pół. 250g margaryny ucieramy z masą krówkową. Pozostały tłuszcz ucieramy z 2 łyżkami cukru. Masę rozsmarowujemy na blaszce pokrytej pergaminem i pieczemy 10-15 minut w temperaturze 180 stopni. Następnie dodajemy do masy uprażony słonecznik. Blaty ciasta przekładamy kremem. Całość dekorujemy polewą czekoladową.