Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne dla każdego łasucha.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4457
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 417631
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4457
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 417631
Składniki
Białka ubijamy z 6 łyżkami cukru i cukrem waniliowym. Następnie dodajemy żółtka. Dodajemy przesianą mąkę i kakao wraz z proszkiem do pieczenia i mieszamy. Ciasto pieczemy około 30 minut w temperaturze 180 stopni. Ciasto należy podzielić na pół. 250g margaryny ucieramy z masą krówkową. Pozostały tłuszcz ucieramy z 2 łyżkami cukru. Masę rozsmarowujemy na blaszce pokrytej pergaminem i pieczemy 10-15 minut w temperaturze 180 stopni. Następnie dodajemy do masy uprażony słonecznik. Blaty ciasta przekładamy kremem. Całość dekorujemy polewą czekoladową.