Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
dorwało się pulpę to czas się coś upiec...
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 584
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4319
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 584
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4319
Składniki
Do misy miksera przełożyć 100 g miękkiego masła, dodać 3/4 szklanki cukru. Dokładnie zmiksować aż masło stanie się puszyste. Dodać 1 całe jajko dokładnie zmiksować. Bez paniki. ciasto będzie wyglądało na zważone, ale tak ma być. Następnie dodać 450g pulpy z papai i 2 łyżki jogurtu 2%, delikatnie zmiksować, odstawić. Do osobnej miski przesiać mąkę, dodać 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia, 1 łyżeczkę sody oczyszczonej, czekoladę i dokładnie wymieszać. Mąkę wraz z proszkiem do pieczenia i sodą dodać do naszej pulpy. Tortownicę 24cm wyłożyć papierem do pieczenia, zapiąć rant, obciąć wystający papier. Wyłożyć ciasto, wyrównać powierzchnię. Piec w temperaturze 170 stopni (termo obieg) przez 50 minut, do suchego patyczka.