Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
dorwało się pulpę to czas się coś upiec...
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 819
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 382
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3511
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 123
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 238
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 819
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 382
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3511
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 123
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 238
Składniki
Do misy miksera przełożyć 100 g miękkiego masła, dodać 3/4 szklanki cukru. Dokładnie zmiksować aż masło stanie się puszyste. Dodać 1 całe jajko dokładnie zmiksować. Bez paniki. ciasto będzie wyglądało na zważone, ale tak ma być. Następnie dodać 450g pulpy z papai i 2 łyżki jogurtu 2%, delikatnie zmiksować, odstawić. Do osobnej miski przesiać mąkę, dodać 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia, 1 łyżeczkę sody oczyszczonej, czekoladę i dokładnie wymieszać. Mąkę wraz z proszkiem do pieczenia i sodą dodać do naszej pulpy. Tortownicę 24cm wyłożyć papierem do pieczenia, zapiąć rant, obciąć wystający papier. Wyłożyć ciasto, wyrównać powierzchnię. Piec w temperaturze 170 stopni (termo obieg) przez 50 minut, do suchego patyczka.