Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
dorwało się pulpę to czas się coś upiec...
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 227
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 91
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 26
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 26
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 227
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 91
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 26
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 26
Składniki
Do misy miksera przełożyć 100 g miękkiego masła, dodać 3/4 szklanki cukru. Dokładnie zmiksować aż masło stanie się puszyste. Dodać 1 całe jajko dokładnie zmiksować. Bez paniki. ciasto będzie wyglądało na zważone, ale tak ma być. Następnie dodać 450g pulpy z papai i 2 łyżki jogurtu 2%, delikatnie zmiksować, odstawić. Do osobnej miski przesiać mąkę, dodać 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia, 1 łyżeczkę sody oczyszczonej, czekoladę i dokładnie wymieszać. Mąkę wraz z proszkiem do pieczenia i sodą dodać do naszej pulpy. Tortownicę 24cm wyłożyć papierem do pieczenia, zapiąć rant, obciąć wystający papier. Wyłożyć ciasto, wyrównać powierzchnię. Piec w temperaturze 170 stopni (termo obieg) przez 50 minut, do suchego patyczka.