Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ciasto ucierane z rabarbarem jest lekkie i puszyste. Możemy je przygotować również z truskawkami lub morelami. Polecam!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25699
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2690
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1311
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25699
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2690
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1311
Składniki
Rabarbar zasypujemy dwoma łyżkami cukru, mieszamy i odstawiamy, by puścił sok. Następnie odsączamy go na sicie, zachowując sok (np. do kompotu). Masło miksujemy z cukrem, cukrem z wanilią i szczyptą soli na jasny, puszysty krem. Następnie dodajemy skórkę cytrynową i po 1 jajku miksując po każdym dodaniu do połączenia składników. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia. Dodajemy na przemian po 1 łyżce mąki i 1 łyżce mleka miksując po każdym dodaniu do połączenia składników. Formę wykładamy natłuszczonym papierem do pieczenia. Wlewamy ciasto, wyrównujemy, na wierzch wykładamy rabarbar. Ciasto pieczemy około 45-50 minut w 170 stopniach. Po upieczeniu oprószamy cukrem pudrem. SMACZNEGO!