Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 253
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1056
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 59
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 253
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1056
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 59
Składniki
Rabarbar umyć, obrać, pokroić na mniejsze kawałki.
Białka ubić na sztywną piane. Żółtka utrzeć z cukrem, aromatem waniliowym na puszystą masę, cały czas ucierając dodawać olej, mąkę z proszkiem do pieczenia. Wszystkie składniki miksować około 2-3 minut aż ciasto będzie gładkie, następnie dodać sztywną piane z białek i delikatnie wymieszać. Ciasto przełożyć do formy równo rozprowadzić, na wierzchu układać rabarbar. Piec 50 minut w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 C.
Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.