Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 117
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9361
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 981
Zaserwowałam mojej rodzince królika w sosie śmietankowo - pieczarkowym. Mięso...
Odsłon: 1152
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 117
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9361
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 981
Zaserwowałam mojej rodzince królika w sosie śmietankowo - pieczarkowym. Mięso...
Odsłon: 1152
Składniki
Rabarbar umyć, obrać, pokroić na mniejsze kawałki.
Białka ubić na sztywną piane. Żółtka utrzeć z cukrem, aromatem waniliowym na puszystą masę, cały czas ucierając dodawać olej, mąkę z proszkiem do pieczenia. Wszystkie składniki miksować około 2-3 minut aż ciasto będzie gładkie, następnie dodać sztywną piane z białek i delikatnie wymieszać. Ciasto przełożyć do formy równo rozprowadzić, na wierzchu układać rabarbar. Piec 50 minut w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 C.
Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.