Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto z rabarbarem oraz bitą śmietaną.
Uwielbiam młodą kapustkę pod każdą postacią, jest wdzięcznym produktem do wsz...
Odsłon: 3300
Pełnowartościowa sałatka z rybą to dobry pomysł na lekki posiłek, który dzięk...
Odsłon: 104
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 263
Uwielbiam młodą kapustkę pod każdą postacią, jest wdzięcznym produktem do wsz...
Odsłon: 3300
Pełnowartościowa sałatka z rybą to dobry pomysł na lekki posiłek, który dzięk...
Odsłon: 104
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 263
Składniki
Białka ubijamy razem z cukrem na sztywną pianę, dodajemy cukier waniliowy. Dodajemy pojedyńczo żółtka. Na ubitą masę przesiewamy mąkę, mąkę ziemniaczną oraz proszek do pieczenia. Delikatnie mieszamy. Masę przelewamy do formy 25x30 cm i pieczemy ok.25min w temp. 170 stopni. Po upieczeniu całkowicie studzimy.
Rabarbar kroimy na mniejsze kawałki, przekładamy do garnka, dodajemy cukier oraz wodę i gotujemy na małym ogniu żeby rabarbar zmiekł. W tym czasie budyń rozrabiamy z wodą. Do ugotowanego rabarbaru dodajemy galaretki oraz rozrobiony budyń i dokładnie mieszamy. Chwilę gotujemy by masa zgęstniała. Przygotowaną masę odstawiamy w zimne miejsce do wystudzenia, gdy zacznie tężeć wylewamy na biszkopt. Wkładamy do lodówki by masa całkowicie ztężała. Śmietankę kremówkę ubijamy razem z cukrem pudrem i śmietan fix na sztywno. W osobnej misce miksujemy krótko serek mascarpone, dodajemy ubitą śmietanę, mieszamy. Wykładamy na masę rabarbarową. Na koniec kruszymy herbatniki i posypujemy nimi wierzch ciasta.