Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, kruchutkie i bardzo smaczne ciasto., które piekę z sezonowymi owocami z własnego ogrodu. Najbardziej smakuje jednak z młodym rabarbarem.
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5218
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29582
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 205
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19163
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 905
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5218
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29582
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 205
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19163
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 905
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto zmiksować na "piasek". Można też rozetrzeć w palcach. Podzielić na dwie części: 3/4 i 1/4. Większą część rozsypać na wysmarowaną masłem tortownicę o średnicy 30 cm. Na cieście rozłożyć pokrojony w plastry rabarbar.(Można rabarbar obrać, pokroić i zasypać w misce 2 łyżkami cukru. Przed rozłożeniem na cieście- porządnie odsączyć na sicie). Ubić białka z cukrem. Pod koniec ubijania dodać mąkę ziemniaczaną. Wyłożyć na pokrojony rabarbar. Na pianie rozsypać resztę ciasta. Piec 30 minut w tem. 200 stopni. Jeżeli wierzch zacznie się za mocno rumienić, pod koniec pieczenia nakryć papierem. Zimne ciasto oprószyć delikatnie cukrem pudrem.