Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste w przygotowaniu, bardzo smaczne ciasto
Bardzo lubię takie dania, ponieważ są szybkie, smaczne i proste. Polecam zwła...
Odsłon: 181
Japońskie ciasto wiśniowe Tradycyjny sernik japoński znany jest ze swojej og...
Odsłon: 2026
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4448
Bardzo lubię takie dania, ponieważ są szybkie, smaczne i proste. Polecam zwła...
Odsłon: 181
Japońskie ciasto wiśniowe Tradycyjny sernik japoński znany jest ze swojej og...
Odsłon: 2026
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4448
Składniki
Z przygotowanych składników zagnieść kruche ciasto. Podzielić na dwie części, do jednej dodać kakao. Włożyć na godzinę do zamrażalnika.
Rabarbar umyć, pokroić w kostkę, zasypać pięcioma łyżkami cukru.
Białka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na sztywną pianę. Następnie dodać budyń w proszku i wymieszać Na końcu wlać cienkim strumieniem olej i również wymieszać.
Blachę do pieczenia wyłożyć papierem, zetrzeć ciasto jasne, wyłożyć masę budyniową, ułożyć rabarbar i zetrzeć ciasto kakaowe. Piec około półtorej godziny w 160 stopniach lub do tzw. suchego patyczka. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.