Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na rabarbar w pełni proponuje pyszne kruche ciasto z rabarbarem pianką budyniową posypane kokosową kruszonką.Ciasto jest poprostu pyszne.
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 70
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 46
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 70
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 46
Składniki
Z podanych składników zagnieść kruszonkę wstawić do lodówki. Rabarbar umyć pokroić w paski, posypać cukrem i cynamonem odstawić.
Mąkę przesiej na stolnicę razem z proszkiem dodaj cukier,wymieszaj masło posiekaj nożem połącz z mąką, dodaj żółtka , śmietanę zagnieść ciasto. Rozwałkuj na wielkość blachy. Blachę o wymiarach 25x35 wyłóż papierem do pieczenia, połóż rozwałkowane ciasto,ponakuwaj widelcem i podpiecz około 10 minut w temperaturze 180st.
Na podpieczone ciasto połóż odciśnięty lekko rabarbar. Białka ubij z cukrem i szczyptą soli dodaj budyń, pianę wyłóż na rabarbar.Wierzch posyp kruszonką.Piecz około 35 minut w temperaturze 180 st.Smacznego. Rabarbar możesz zastąpić innymi owocami sezonowymi np. śliwkami ,truskawkami czy jabłkami.