Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
SZYBKIE, TANIE I PUSZYSTE CIASTO NA MAŚLANCE, Z OWOCAMI SEZONOWYMI, POLECAM SERDECZNIE :)
Eksperyment z zapiekankami udany. Pyszne i proste w przygotowaniu zapiekanki...
Odsłon: 223
Obiad z klasycznymi majroskladnikami w zdrowym wydaniu. 2 porcje
Odsłon: 213
Dzisiaj szynka wieprzowa w sosie własnym, pyszne , kruche mięsko. Przepis pro...
Odsłon: 788
Eksperyment z zapiekankami udany. Pyszne i proste w przygotowaniu zapiekanki...
Odsłon: 223
Obiad z klasycznymi majroskladnikami w zdrowym wydaniu. 2 porcje
Odsłon: 213
Dzisiaj szynka wieprzowa w sosie własnym, pyszne , kruche mięsko. Przepis pro...
Odsłon: 788
Składniki
W misce ubić tak jak na biszkopt :1 i 1/2 szklanki cukru, 1 cały cukier waniliowy i 4 całe jajka. Potem dodać 1 szklankę oleju, 1 szklankę maślanki naturalnej i lekko wymieszać. Wsypać następnie 3 szklanki mąki, 3 łyżeczki proszku do pieczenia i dobrze wszystko wymieszać łyżką lub mikserem.
Blachę wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą. Wylać ciasto równomiernie na blachę. Rabarbar umyć, obrać i pokroić w kostkę. Czereśnie umyć, wydrylować przeciąć na połówki. Rabarbar można delikatnie dla smaku też oprószyć w cynamonie. Owoce układamy na ciasto. ( Mogą być też inne owoce dodane jeżeli nie macie akurat tych co ja. Ja akurat miałam na działce w ogródku piękny ekologiczny rabarbar więc go skomponowałam z czereśniami ale mogą być również maliny).
Do miski wsypać 3 łyżki oleju, 3 łyżki mąki i 3 łyżki cukru wszystko zagnieść na kruszonkę i posypać nią wierch całego ciasta. Piekarnik nastawimy na 175 stopni C i pieczemy prze godzinę czasu.