Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kto nie uwielbia ciast z kruszonką? W dodatku w towarzystwie pysznych, letnich owoców. Domowa kruszonka na cieście stanowi fantastyczny balans wobec kwaskowatości rabarbaru. Miękkie, ucierane ciasto jogurtowe i chrupiąca kruszonka to duet, który sprawia, że ciasto smakuje najlepiej. Zamiast rabarbaru możesz użyć innych, sezonowych owoców.
Foremka 20x35 cm
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2187
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 147
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 255
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2187
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 147
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 255
Składniki
Umyj rabarbar, odetnij zdrewniałe końcówki i pokrój w centymetrowe kawałki. Posyp cukrem, mąką i odstaw.
Do miski wbij jajka i utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym za pomocą miksera. Dodaj olej oraz jogurt, a następnie przesianą mąkę wraz z proszkiem do pieczenia. Połącz składniki do uzyskania gładkiej, jednolitej masy.
Do miski wbij jajka i utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym za pomocą miksera. Dodaj olej oraz jogurt, a następnie przesianą mąkę wraz z proszkiem do pieczenia. Połącz składniki do uzyskania gładkiej, jednolitej masy.
Foremkę (20x35 cm) wyłóż papierem do pieczenia. Na dno przełóż połowę ucieranego ciasta, na nie dżem owocowy, następnie wyłóż resztę masy. Ułóż kawałki rabarbaru na powierzchni ciasta i posyp wierzch kruszonką. Piecz ciasto w temperaturze 180°C przez około 40-45 minut. Ciasto jest najsmaczniejsze pierwszego dnia od upieczenia.