Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dietetyczne ciasto na bazie skrobi kukurydzianej i otrębów, z owocami i rabarbarem, galaretką i jogurtem :)
Jeśli macie sentyment do budyniu z sokiem, koniecznie spróbujcie kociewskiego...
Odsłon: 91
Krokiety na twarogu z dodatkiem kolendry i chili to bardzo aromatyczne, delik...
Odsłon: 5582
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 3991
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 109
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 686
Jeśli macie sentyment do budyniu z sokiem, koniecznie spróbujcie kociewskiego...
Odsłon: 91
Krokiety na twarogu z dodatkiem kolendry i chili to bardzo aromatyczne, delik...
Odsłon: 5582
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 3991
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 109
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 686
Składniki
Białka z odrobiną soli ubijamy na sztywną pianę. Resztę składników miksujemy - gdy masa jest zbyt sucha, dodajemy trochę piany, miksujemy. Na koniec dodajemy resztę piany i mieszamy. Pieczemy 20-25 minut w temperaturze 180 stopni. Truskawki kroimy na połówki, mieszamy z jogurtem i borówkami. 4 łyżeczki żelatyny zalewamy odrobiną wody, mieszamy i podgrzewamy w mikrofali. Rozpuszczoną dodajemy do masy jogurtowej i mieszamy. Następnie wylewamy na upieczony blat i wstawiamy do lodówki. Rabarbar kroimy na kawałki, razem z wiśniami wrzucamy do garnka. Zalewamy wodą i słodzimy. 3 łyżeczki żelatyny zalewamy odrobiną wody, mieszamy i podgrzewamy w mikrofali. Gdy rabarbar zmięknie dodajemy rozpuszczoną żelatyną i mieszamy. Ostudzoną galaretkę wylewamy na masę jogurtową, i wstawiamy ciasto do lodówki.