Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dietetyczne ciasto na bazie skrobi kukurydzianej i otrębów, z owocami i rabarbarem, galaretką i jogurtem :)
Kluski leniwe to delikatne i szybkie do przygotowania danie z ziemniakow, mąk...
Odsłon: 130
Polecam.
Odsłon: 1617
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1739
Kluski leniwe to delikatne i szybkie do przygotowania danie z ziemniakow, mąk...
Odsłon: 130
Polecam.
Odsłon: 1617
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1739
Składniki
Białka z odrobiną soli ubijamy na sztywną pianę. Resztę składników miksujemy - gdy masa jest zbyt sucha, dodajemy trochę piany, miksujemy. Na koniec dodajemy resztę piany i mieszamy. Pieczemy 20-25 minut w temperaturze 180 stopni. Truskawki kroimy na połówki, mieszamy z jogurtem i borówkami. 4 łyżeczki żelatyny zalewamy odrobiną wody, mieszamy i podgrzewamy w mikrofali. Rozpuszczoną dodajemy do masy jogurtowej i mieszamy. Następnie wylewamy na upieczony blat i wstawiamy do lodówki. Rabarbar kroimy na kawałki, razem z wiśniami wrzucamy do garnka. Zalewamy wodą i słodzimy. 3 łyżeczki żelatyny zalewamy odrobiną wody, mieszamy i podgrzewamy w mikrofali. Gdy rabarbar zmięknie dodajemy rozpuszczoną żelatyną i mieszamy. Ostudzoną galaretkę wylewamy na masę jogurtową, i wstawiamy ciasto do lodówki.