Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto na bazie włoskiej ricotty - wyjątkowo lekkie i delikatne. Smaku nadają słodkie gruszki i korzenno-cytrynowy kardamon.
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2585
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 132
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 229
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2585
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 132
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 229
Składniki
Masło roztapiamy i odstawiamy do ostudzenia. Ricottę ucieramy z cukrem na gładką masę. Nadal miksując dodajemy jajka, później roztopione masło, a na koniec mąkę z proszkiem i kardamonem. Połowę gruszek z syropu kroimy na małe kawałki, wrzucamy do ciasta i delikatnie mieszamy. Ciasto wlewamy do blachy keksowej. Na górze układamy pozostałe gruszki. Pieczemy w 180 stopniach przez 50-60 minut, aż do zarumienienia. Po ostudzeniu posypujemy ciasto cukrem pudrem.